Mediation

Mediation

Een groot voordeel van mediation is dat een zaak vaak sneller en goedkoper wordt opgelost. De oplossing sluit in veel gevallen ook beter aan op de wensen partijen. Hierdoor houdt de oplossing langer stand en kunnen partijen op een goede manier met elkaar door

Wil je weten wat Amber Legal voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

 

Mediation bestaat uit gesprekken tussen partijen en de mediator. Je zit samen aan tafel. De mediator is de gespreksleider. De mediation start met het ondertekenen van een mediationovereenkomst. In deze overeenkomst staat beschreven waarover het probleem gaat en wat de spelregels van mediation zijn. Wat gezegd wordt tijdens de mediation is vertrouwelijk en blijft geheim.

Een mediator zorgt ervoor dat beide partijen hun verhaal kunnen doen en dat daarnaar geluisterd wordt. Dit helpt partijen om samen te zoeken naar oplossingen. De bereikte oplossing of gemaakte afspraken worden in een overeenkomst vastgelegd. De inhoud van de overeenkomst spreek je samen af.

Lukt het niet om er met mediation uit te komen? Dan kun je altijd nog naar de rechter. Het kan zijn dat het probleem voor een deel is opgelost, maar dat op een of meer punten een beslissing van de rechter nodig is. Voor dat deel kan de hulp van de rechter worden ingeroepen.

Staat jouw onderwerp er niet tussen? Neem gerust contact op en Amber Legal helpt je verder.